Тошко: Василев или е най-некадърният бизнесмен в света, или е най-кадърният крадец 19.09 | 18:15

Лена е хигиенистката, която поддържа санитарния възел ПП, каза депутатът от ИТН

От iNews

Нечувана досега тирада изстреля от парламентарната трибуна Тошко Йорданов от ИТН по адрес на Лена Бориславова и колегите й от ПП. Това се случи по време на дебатите за освобождаване на председателя на Антикорупционната комисия в парламента. 

"ПП наричаха "Възраждане" - защото мислят различно - "путинисти, санитарен кордон" и какво ли не, при положение, че те са санитарен възел.

Хигиенистката, която поддържа санитарния им възел - Лена, която говори за езика и кое било срамота в парламента - мисля, че точно тя да говори за срамота е много смело.

Срамота е, когато използваш ПВУ-то да насочиш пари към собствените си сили, в които си бил, и това, което направихте вие - това е срамота. Срамота е да фалшифицираш подписи. Срамота е да си измислиш Общо събрание, без хората да знаят. Срамота е да го внесеш в Търговския регистър. Срамота е да си продадеш къщата в Чаталджа и да се правиш на маймуна, че не си я продавал и че не е била твоя.

Срамота е вашият Асен Василев да декларира пред КПКОНПИ 60 000, а другият - дето е срамота със съществуването си - Кирил Петков, той пък беше казал, че Василев е изкарал милиони преди това. Това е сериозно противоречие. Или Василев е най-некадърният бизнесмен в света, който е изкарал само 60 000 лева, или е най-кадърният крадец и скривач на доходи в сивия сектор. Ориентирайте се какво ще говорите". 

С тези думи се обърна Йорданов от трибуната към колегите си от ПП.

"Най-коравият мъж, когото познавам, и Смело сърце - Сабрутев, ще се възпали след малко и ще изпадне в ... или може би има ПМС", добави в риториката си депутатът от ИТН.

Председателят на парламента Рая Назарян се опита да се намеси и го порица за това, че на няколко пъти Йорданов се обръща с неприлични думи и към различни депутати, и към различни политически сили. "Трябва да ви наложа множество забележки за всичко това. И да Ви бях прекъснала, Вие нямаше да спрете. Умолявам всички ви да се въздържате", апелира Назарян. 

 

Водещи

Най-четени