Бургаският хляб отговаря на изискванията за новите стандарти 12.04 | 12:33
Хлябът се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по БДС
Бургаският хлебозавод е един от малкото производители в страната, чиито хляб в продължение на повече от 40 години се прави изцяло по старата и изпитана рецепта по Български държавен стандарт (БДС) отпреди 1989 г.
Това съобщиха от пресцентъра на община Бургас. Качеството на влаганите в него естествени суровини – брашно, питейна вода, хлебна мая и йодирана сол под 1 % и технологията на двуфазно замесване на тестото, отговарят напълно на изискванията на въвежданите в момента от Министерството на земеделието и храните нови държавни стандарти в хляб "България”.
От далечната 1968 г. до ден-днешен бургаското дружество "Хляб и хлебни изделия” предлага качествен и вкусен хляб, което се дължи и на липсата на набухватели, оцветители и консерванти в него.
И двата основни вида хляб – "Калина” и "Добруджа”, които местният хлебозавод произвежда, се отличават с неповторим аромат, вкус и добра плътност, причина, за което е и извършвания редовен лабораторен контрол на качеството и безопасността на продуктите, които се използват при производството му.
Водещи
-
Недялко Йорданов: Бойко ми спаси живота - прати самолет в Бургас да ме докара във ВМА
Не го харесвам като политик, но е добър човек, сподели поетът
21.12 | 18:00
-
Опасни ли са мокрите кърпички за почистване?
21.12 | 17:20
-
Първан Симеонов: Президентът е добре да изчака до лятото за своя партия
По думите му новоучредената партия "Трети март", която заявява, че приема президента Радев за...
21.12 | 17:00
Най-четени
-
Шести блок на АЕЦ „Козлодуй“ ще бъде спрян по-рано заради установен дефект
Няма отделяне на радиоактивни вещества, съобщиха от ядрената централа
21.12 | 09:45