ГДБОП спря нелегално излъчване на телевизии в Пловдивско 07.06 | 10:43

Действията на полицията били в защита на авторското право

От Филипа Тодева

Служители на ГДБОП и полицаи от ОДМВР-Пловдив прекратиха незаконно излъчване на телевизионни програми. Кабелен оператор с изградена мрежа в осем пловдивски села предлагал нелегално 29 телевизионни програми. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Антимафиоти от отдел "Борба с организираната престъпност” – Пловдив, съвместно с колегите им от ОДМВР-Пловдив, служители на Дирекция ”Авторско право и сродни права” към Министерството на културата и Комисията за регулиране на съобщенията проведоха операция за защита на авторското право. Прекратено е незаконно излъчване и препредаване от кабелен оператор на телевизионни програми без съгласието на правоносителите. Мрежата на оператора е изградена на територията на селата Марково, Белащица, Първенец, Тополово, Брани поле, Брестовица, Конуш и Първенец.

В хода на действията е установено помещение в с.Марково, използвано от кабелния оператор като апаратна. Оттам е иззет дигитален приемо - предавател, чрез който се осъществявало нерегламентираното излъчване. В аналоговия пакет, предоставян от оператора, са открити и документирани двадесет и девет телевизионни програми.

Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл.172 а от НК.

С намесата на антимафиотите за пресичане на незаконното излъчване и препредаване е прекратено нанасянето на щети на българските телевизионни оператори.

 

Водещи

Най-четени