Ден и нощ по предприемачество в Русе 29.09 | 08:43

Общо 24 студенти от 5 държави организират работен семинар

От Кремена Бедерева

Общо 24 студенти от пет държави организират "Ден и нощ по предприемачество" по инициатива на бизнес катедрата към Русенския университет, съобщиха от висшето училище. Международният работен семинар ще се състои днес и утре (29 - 30 септември).

Партньори на русенската катедра са Германската агенция за академичен обмен -"DAAD", и Международната академична мрежа по предприемачество и иновации - "РЕШИЦА". Целта на форума е да постави студенти, представители на бизнеса и преподаватели в интерактивна среда на взаимодействие, за да се изградят ползотворни контакти в сферата на предприемачеството.

Студентите - българи, македонци, албанци, сърби и румънци, ще дискутират с какво бизнес средата на Балканите привлича международни инвеститори, както и ще видят реални примери на развиващи се в Русе бизнес дейности от чуждестранни предприемачи.

Основната част на програмата обаче е тренингът по предприемачество, по време на който студентите ще покажат своята креативност и възможност за работа в екип. Участие в семинара са потвърдили 11 представители на бизнес организации. Те ще задават темите на ролеви задачи, а после, съвместно с преподавателите, ще дават оценка на работата на студентите.

Водещи

Най-четени