Американски журналист: Украински военни са свалили самолета 22.07 | 21:03

САЩ разполагали със сателитни снимки

От Мая Александрова

Американското разузнаване има сателитни снимки, които показват, че украински войници са свалили малайзийския самолет, твърди бившият репортер от AP, отличен с наградата "Джордж полк" Робърт Пaри.

Без да има каквито и да са анализи от разследването, медии твърдят през последните дни, че руските подръжници са отговорни за случилото се. Пери разказва обаче различна история, пише Globalresearch.
"
Dостоверен източник ми съобщи, че нападението е извършено от ракетна батарея на Киев. На снимките се виждали войници в украински военни униформи", казва Пари.

ЦРУ обаче не изключвало това да са руски сепаратисти в униформи, подобни на украинските.

Войниците на снимките били недисциплинирани и вероятно пияни. Край тях се въргаляли бирени бутилки.

Въпреки че повечето световни медии тотално изключват възможността украински военни да стоят зад инцидента, теорията на Пари съвсем не е за подценяванеимайки се предвид ключовата му роля в отразяването на скандала около Иран, отбелязва изданието.
САЩ и украинските власти продължават да настояват, че подкрепяните от Москва сепаратисти са отговорни за трагедията. Те твърдят, че системата за противоракетна отбрана "Бук" е била използвана, за да се свали пътническия самолет.

 

Водещи

Най-четени