Атентат с кола бомба в Кабул 24.12 | 16:10

След взрива е имало и престрелка

От iNews.bg

Въоръжени мъже взривиха кола бомба преди да нахлуят и да открият стрелба в правителствения комплекс в афганистанската столица Кабул, съобщиха властите и свидетели, предаде Нова ТВ, цитирайки Франс прес. Няколко нападатели са влезли в комплекса, в който се помещават сгради на министерства, съобщи заместник-говорителят на министерството на вътрешните работи.

Втора експлозия последвала тази на колата бомба, според друг говорител на вътрешното ведомство. Според ДПА експлозиите са били три. Ранени са поне четирима души, каза говорител на министерството на здравеопазването.

Една от пострадалите има множество счупвания, след като скочила от третия етаж, за да се спаси, разказа кореспондент на Франс прес, който е бил в болницата. Други двама са ранени от парчета стъкло.

Нападателите заели позиции в една от правителствените сгради след взрива и започнали престрелка със силите за сигурност, предаде Ройтерс. Полицията изолира района на източната част на Кабул, за да овладее ситуацията, предаде Асошиейтед прес. Засега никой не е поел отговорност за нападението.

Водещи

Най-четени