Афганистански военни загинаха след въздушни удари на САЩ 10.06 | 15:35

Инцидентът е станал по време операция срещу талибаните

От iNews.bg

В резултат на американски въздушни удари в рамките на съвместна операция срещу талибаните в южната част на Афганистан са загинали и ранени военнослужещи на Кабул, предава радио Voice of America. Информацията потвърждават и военните на САЩ. Броят на жертвите от афганистанска страна не се пояснява, както и този на пострадалите, предаде "Фокус".

Потвърждението на информацията бе предшествано от редица медийни доклади, според които бомбардировките са извършени в късните часове на петък в провинция Хелманд. По непотвърдена информация са загинали най-малко осем афганистански войници, докато ранените са много повече. В ход е разследване, за да се определят обстоятелствата, довели до "неприятния инцидент", уточниха американските военни в Кабул.

"Операция на афганистанските сили за сигурност и отбрана, и американските партньори доведе до смъртта и раняването на членовете на афганистанската гранична полиция", се казва в официално разпространеното съобщение. Американската армия би искала да изрази своите "най-дълбоки" съболезнования на семействата на жертвите, се казва още в изявлението.

Водещи

Най-четени