Берлускони изненадващо ще забогатее с €60 млн. 17.11 | 11:35

Съдът постанови бившата му съпруга да върне получаваната години издръжка

От iNews.bg

Бившата съпруга на италианския политик Силвио Берлускони Вероника Ларио трябва да върне на политика милиардер около 60 млн. евро, получени като издръжка след развода им през 2014 г., определи апелативният съд в Милано. Според съдебното решение, което влиза в сила веднага, Ларио няма да получава месечна издръжка от 1,4 млн. евро, както беше определил съд в Монца, предаде БГНЕС.

Второинстанционното съдебно произнасяне е по жалба на адвокатите на Берлускони и се базира на неотдавнашно решение на върховния касационен съд на Италия. Висшата съдебна инстанция се произнесе, че основен критерий при подялбата на имущество при развод е "икономическото самоосигуряване”. При определяне на размера на издръжката съдът се ръководи най-вече от това може ли бившият съпруг да се самоосигурява финансово.

Апелативният съд е приел доводите на адвокатите на Берлускони, че Ларио разполага с финансови средства от 16 млн. евро, има многобройни бижута и недвижими имоти. Всичко това сочи, че тя е в състояние да се самоосигурява без помощта на бившия си мъж.

Първоначално през декември 2012 в рамките на бракоразводното дело първоинстанционен съд в Милано определи Ларио да получава издръжка от 3 млн. евро месечно, за да запази стандарта си на живот, който е имала по време на 20-годишния си брак.

Берлускони са запознава с актрисата Вероника Ларио (с истинско име Мириам Рафаела Бартолини) през 1980. Десет години по-късно, когато вече имат 3 деца, те сключват брак. За решението си да се разведе Ларио обяви през 2009. Разводът беше финализиран в началото на 2014 в съда в Монца. В момента 81-годишният Берлускони поддържа близки отношения с 32-годишната Франческа Паскале, която преди няколко години съобщи, че иска да се омъжи за него.

Водещи

Най-четени