Близо 30 са ранените при инцидента с кола на карнавала във Фолксмарзен 25.02 | 09:47

Според полицията, шофьорът е връхлетял върху тълпата умишлено

От iNews.bg

Близо 30 души бяха ранени, след като кола се вряза в карнавално шествие във Фолкмарзен. Според полицията, инцидентът е предизвикан умишлено, предаде БГНЕС.

Вчера, по време на традиционния карнавал "Розов понеделник” (Rosenmontag), автомобил се вряза в празнуващите в град Фолкмарзен, провинция Хесен. Германското издание "Билд” съобщи, че ранените са 30 души, 7 от които тежко. Сред тях има и деца. Не се съобщава за смъртни случаи. Полицията е арестувала шофьора – местен мъж на 29 години, и го е отвела на разпит. Според органите на реда, става въпрос за умишлено престъпление, но засега няма потвърждение то да е било политически мотивирано. Мъжът досега не е бил известен на полицията. Разследването се води от Главната прокуратура на Франкфурт.

По информация на очевидци, сребрист "Мерцедес” комби е заобиколил огражденията и се е насочил към участниците в карнавалното шествие около 14:30 ч. (15:30 българско време). Шофьорът е натиснал газта и е изминал около 30 метра, преди да спре. Друг свидетел разказва, че по улицата са лежали много ранени деца. Появиха се твърдения, че шофьорът се е насочвал конкретно към децата. Извършителят не е бил пиян и по време на атаката е получил наранявания. По информация на телевизия RTL мъжът е откаран в психиатрична клиника. Негова съседка разказва, че го е срещнала преди това и той е изглеждал като дрогиран. Извършителят ѝ казал, че скоро ще се появи във вестниците. От съображения за сигурност полицията в Хесен отмени традиционните карнавали във всички градове на провинцията. Полицията в Майнц също предприе мерки и включи дронове за наблюдение на пътищата с цел разпознаване на съмнителни движения на превозни средства.

От полицията публикуваха съобщение в Туитър, в което молят гражданите да се въздържат от спекулации и разпространение на снимки и видеоматериали от инцидента. Фолкмарзен е малко градче в провинция Хесен с 6 800 жители, отдалечено на около 30 км от Касел. За карнавала в града са пристигнали хиляди зрители, съобщава изданието.

Водещи

Най-четени