Болните от Covid-19 в Китай надхвърлиха 75 000 21.02 | 05:48

Общият брой на починалите от новия коронавирус досега е 2236

От iNews

В Китай към полунощ местно време потвърдени 75 465 случая на заболели с новия коронавирус, като починалите са 2236 души, съобщи Държавният комитет по здравеопазване на КНР, цитиран от Интерфакс.

През изминалото денонощие броят на болните в страната нарасна с 889 души, а на починалите  - със 118. От тях 115 души са жертвите на Covid-19 в епицентъра на заразата - провинция Хубей, и по един в две други провинции.

54960 души продължават лечението си в болници, а състоянието на повече от 11 600 пациенти се оценява като тежко. Над 18 200 са оздравели и са изписани от болничните заведения.

На китайска територия извън континенталната част на страната от декември м.г. досега са регистрирани общо 102 заболели с новия коронавирус: в Хонконг – 68 (с 5 смъртни случая и 5 оздравели), в Макао – 10 (6 са изписани), в Тайван - 24 (1 смъртен случай и двама оздравели).

Междувременно австралийските власти съобщиха, че инфекцията е открита при двама от 164 евакуирани в Австралия пътници от круизния кораб Diamond Princess. И двамата пациенти се чувстват добре и са в специален изолатор в карантинно учреждение. Всички останали са в центъра "Хауърд Спрингс” под двуседмична карантина.

Към момента в Австралия са потвърдени 17 случая на новия коронавирус.

Вчера пък бе съобщено за първите два смъртни случая от Covid-19 на пътници от Diamond Princess. Към онзи момент се знаеше за 621 заразени с "уханския вирус”

В сряда японските власти разрешиха на онези пътници, при които не бе открит коронавирусът, да слязат от плавателния съд в Йокохама, край чиито брегове корабът стоеше на дрейф.

Стана известно също, че Южна Корея обяви град Тегу (2,4 млн. жители) и град Чхондо (50 000 жители) за "зони на особено внимание”.

Правителството предприема специални мерки в тези градове, където е регистриран внезапен ръст на броя на заболелите. Според премиера на страната властите ще се съсредоточат върху борбата с разпространението на новия коронавирус на местно равнище. Той увери, че ще бъдат мобилизирани всички сили за възпирането му.

След като в петък официален Сеул съобщи за нови 52 потвърдени случая на заболели с Covid-19, общият брой на заразените достигна 156 души.

Превод и редакция: iNews

Водещи

Най-четени