Бомбата от метрото в Лондон била подготвена да сее смърт 23.09 | 11:46

Устройството е било заредено с шрапнели, които да нанасят жестоки рани

От iNews.bg

Самоделната бомба, която избухна частично в лондонското метро миналата седмица, е била подготвена, за да сее смърт и жестоки наранявания. Устройството, което не успя да избухне с селия си капацитет, е било заредено с шрапнели и е трябвало да причини масово поразяване с катастрофални последици, обяви в петък шефът на лондонската полиция Кресида Дик.

"Ситуацията можеше да бъде много по-зле”, каза той пред лондонското радио LBC по повод атентата на станция "Парсънс Грийн”, предаде "Дарик". При атаката нямаше жертви, но пострадаха 30-ина души.

По последни данни във връзка с нападението са извършени шест ареста, като двама от задържаните по-късно са били пуснати. Останалите четирима обаче ги грозят обвинения в тероризъм. Още четири адреса предстоят да се обискират.

Пред медията Дик разкри още, че за изминалите няколко месеца властите във Великобритания са успели да предотвратят шест атентата. По думите му обаче се наблюдава тенденция терористите да стават все по-иновативни и трудно откриваеми.

Водещи

Най-четени