Бомбена атака, престрелка и заложници в Американския университет в Кабул 24.08 | 19:13

Терористи са завзели сградата, десетки до стотици студенти и преподаватели са блокирани вътре

От iNews.bg

Неизвестни засега бойци са атакували Американския университет в Кабул. Първоначално до сградата на ВУЗ-а в столицата на Афганистан е била взривена бомба. След това терористите са започнали престрелка с местните сили за сигурност, предаде "РИА Новости". След това те са успели да проникнат в зданието и да вземат заложници. В момента районът около университета е отцепен.

Според данни на различни медии в сградата се намират десетки и дори стотици студенти и преподаватели. Източници на CBS посочват, че в момента на нападението в университета са се намирали няколко професора от САЩ, както и стотици студенти и други сътрудници. Много от хората са успели да избягат през аварийните изходи.

Фоторепортерът от Афганистан Масуд Хосейни е сред блокираните в университета. В своя акаунт в Twitter той съобщава, че още много хора не могат да напуснат сградата. "Помогнете ни. Блокирани сме в сградата на Американския университет. Тук има престрелка, преди това имаше и взрив. Това може да са и последните ми туитове", пише той.

Водещи

Най-четени