Борисов: Разкрачената поза не е полезна – или си в НАТО и ЕС, или не си 14.12 | 12:31

Трудно е на Балканите да има държава като Швейцария или Австрия, отбеляза още той

От iNews.bg

Надявам се скоро Северна Македония, вече 30-и член на НАТО, да покаже разликата в развитието си и в същото време, очаквам с повече разум останалите държави, които искат да се присъединят към ЕС и НАТО, много внимателно да се премерват поведението и стъпките.

Това каза министър-председателят Бойко Борисов на конференция за Западните Балкани в столицата, предаде репортер на БГНЕС.

Разкрачената поза не е полезна за никого – или си в НАТО, или не, или си в европейското семейство, или не си, отбеляза премиерът.

Трудно е на Балканите да има такава държава, която да играе роля на военен неутралитет с мощна банкова система, каза Борисов и даде за пример Австрия и Швейцария.

Вече има дата за срещата на Върха на ЕС със Западните Балкани, по време на председателството на Хърватия в Загреб, съобщи още премиерът.

Премиерът отбеляза изключителната важност на сътрудничество в региона – и на вътрешно ниво и на ниво служби. Чисто политически – на ниво министерства, сътрудничествата на Балканите също е важна, добави още Борисов.

За нас като балканци е много важно нито европейците, нито американците да не загубят интерес към нас, заяви премиерът.

Водещи

Най-четени