Борис Джонсън е приет в интензивно отделение, след като коронавирусът го бутна 07.04 | 00:50

В изявление на Даунинг стрийт се казва: "Състоянието на премиера се е влошило и по съвет на медицинския му екип, е бил преместен в интензивното отделение на болницата". Премиерът е поискал министъра на външните работи Доминик Рааб, да изпълнява функциите му, ако е необходимо

От iNews.bg

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън е приет в интензивно отделение тази нощ, след като състоянието му се е влошило, съобщи ВВС. Първият положителен тест на Джонсън за коронавирус беше преди 10 дни, а тогава той имаше леки симптоми и беше поставен в изолация у дома си.

Днес негов говорител обяви, че той все още има симптоми и е приет в болница "Свети Тома" в неделя вечерта.

В изявление на Даунинг стрийт се казва: "Състоянието на премиера се е влошило и по съвет на медицинския му екип, е бил преместен в интензивното отделение на болницата".

Премиерът е поискал министъра на външните работи Доминик Рааб, да изпълнява функциите му, ако е необходимо.

"Премиерът получава отлични грижи, благодарение на перфектните медици, тяхната усърдна работа и решимост", се казва още в изявлението на Даунинг стрийт.

Припомняме, че Борис Джонсън в началото на пандемията поведе Великобритания към колективен имунитет, но после призна, че е сбъркал жестоко и Кралството премина към пълна карантина. Сега премиерът с турски корени изпитва на собствен гръб последствията.

Водещи

Най-четени