Борис Джонсън предизборно: Бърз Брекзит, повече социални помощи, по-малки такси 24.11 | 17:12

Британският премиер обяви манифеста на партията си за предсрочния вот

От iNews.bg

Британският премиер Борис Джонсън обяви предизборния манифест на торите, обещавайки да осъществи Брекзит до края на януари. На митинг в град Телфорд, графство Шропшир, той обеща да не вдига ДДС и данъка въху доходите и осигуровките. Сред другите му обещания са допълнителни 250 паунда бонус на година за детски надбавки и намаляване на таксите за паркинг на служителите в болниците, предадоха БГНЕС и БНТ.

Манифестът от 59 страници на Консервативната партия беше обявен 18 дни преди предсрочните парламентарни избори на 12 декември.

Борис Джонсън обеща да осъществи Брекзит и да свика дебат и друг вот преди Коледа по споразумението с Европейския съюз, за да позволи на Великобритания да обърне нова страница след колебанията, забавянето и разделението в последните години.

Консерваторите искат депутатите от Камарата на общините да ратифицират сделката за развода между Лондон и Брюксел на премиера преди Великобритания да напусне ЕС на 31 януари.

След това ще настъпи "преходен период", по време на който Обединеното кралство ще продължи да следва правилата на ЕС, докато двете страни се опитват да изработят постоянна търговска сделка.

Водещи

Най-четени