Брюксел затяга охраната на товарните въздушни превози 09.11 | 08:58

Прави се план и за затягане на охранителните мерки при товарните въздушни превози

От Елена Коцева

 

Комисия в Брюксел ще разгледа план за затягане на охранителните мерки при товарните въздушни превози. Комисията е създадена от вътрешните министри на страните членки на Европейския съюз.

Тя ще изготви и черен списък на високорискови летища, за които се смята, че не вземат достатъчно добри мерки за сигурност, предава БТА, позовавайки се на Асошиейтед прес.

Германският вътрешен министър Томас де Мезиер съобщи, че неговият план в пет точки призовава и за "специален контрол" на подозрителни пратки "като технически материали от Йемен до еврейска организация в Европа или САЩ".

Миналия месец във Великобритания и Обединените арабски емирства бяха прехванати колети бомби от Йемен, изпратени до две синагоги в Чикаго. Отговорност за изпращането им пое терористичната организация на "Ал Каида" на Арабския полуостров.

Миналата седмица от Гърци пъкя бяха изпратени редица малки бомби в пощенски пратки до посолства и чуждестранни лидери. Няколко държави, сред които САЩ, Германия, Великобритания и Франция временно забраниха всякакви въздушни товарни пратки Йемен.

 

Водещи

Най-четени