Българи в Испания с големи тържества за Освобождението и Левски 23.02 | 14:12

Специални събития ще проведат нашите общности във Валядолид, Сеговия и Мадрид

От iNews.bg

Истинска фиеста за националните ни герои предстои в Испания! Общобългарските празници за 140-годишнината от Освобождението на България и честването на 145-ата годишнина от обесването на Васил Левски започват тази събота в 11:00 ч. (местно време) във Валядолид, където местната българска асоциация "Стара Планина" и БНУ "Св. Св. Кирил и Методий" е поканило основателят на "Незабравимата България" – Искрен Красимиров и актьорът Симеон Владов да представят превърналия се в хит "Урок по родолюбие с Левски и Ботев".

Патриотичният празник ще се състои в културния център "Пиларика". Вместо сиеста следобед, двамата патриоти, които изпълняват ролите на Ботев и Левски, ще изнесат своя спектакъл и пред българите в Сеговия, където ще се съберат малки и големи от местното българско неделно училище и местната българска асоциация. Началният час е 15:30ч.

Вечерта е кулминацията на честванията в Испания, където в квартал Торехон де Ардос в столицата на Испания – Мадрид, Красимиров и Владов ще представят филмово-театралния си спектакъл за националните герои, а българите от асоциация "Четирилистна детелина" и БНУ "Азбукарчета" ще представят богата културно-музикална програма за българската история, за да може всички българи, дошли в културния център на Торехон де Ардос да изживеят един незабравим празник! Патриотичният тандем Красимиров-Владов не смятат да спират до тук и продължават – навръх 3 март ще бъдат при българите в Лондон, а на следващия ден ще посетят и българската общност в Неапол.

Водещи

Най-четени