Вашингтон: Не сме се отказвали от диалог с Москва 24.04 | 16:24

Готови сме на по-широко сътрудничество въпреки влошените отношения, казва Джон Съливан

От iNews.bg

САЩ имат желание да продължат диалога си с Русия по широк кръг въпроси, въпреки рязкото влошаване на двустранните отношения. Това заяви изпълняващият длъжността държавен секретар Джон Съливан пред журналистите в Торонто, предаде БГНЕС. Видео запис на пресконференцията на Съливан, дадена след срещата на Г-7 в града, беше публикуван в социалната мрежа от посолството на САЩ в Канада.

"Има многобройни сфери, в които е наложително да продължим диалога си с Русия", каза Съливан, но и предупреди, че това "няма да попречи на САЩ да предприемат действия срещу поведението на Русия, когато то противоречи на международните норми". "Ние стоим заедно със съюзниците си в Групата на седемте, противодействайки на злонамерените действия на Русия. Въпреки това, казвайки това, съм длъжен да добавя, че ние искаме и да работим с Русия във всички сфери, в които е възможно", изтъкна още Съливан.

Сред тези области той посочи осигуряването на стратегическа стабилност, изпълнението на Договора за мерките за по-нататъшно намаляване и ограничаване на стратегическите нападателни оръжия (Нов СТАРТ) и уреждането на ситуацията около Договора за ликвидация на ракетите със среден и голям обсег. "Длъжни сме да се занимаем и с проблемите с борбата с тероризма", допълни и.д. държавен секретар.

Водещи

Най-четени