Всеки със своята мъка в Европа! Едни друсат, други пият, трети пушат, а ние... 19.11 | 20:44

Мислите ли, че проблемите на българите са най-големи? Вижте Австрия, Обединеното кралство, Словения и Литва и ще си промените мнението

От Филипа Тодева

В какво са най-лоши страните членки от Европейския съюз? Според класификацията на американския сайт Thrillist всяка държава си има кусур. Изданието представя карта на най-лошите характеристики.

В Германия например има най-малко собственици на жилища. Белгия има най-лошият трафик в ЕС. А какво ѝ липсва на Дания? Ами имало най-малко магазини "Зара". Всеки със своята мъка. Изрично обръщаме внимание на това, че би следвало да ползвате информацията повече за забавление.

Австрия например има най-много млади пушачи. По някаква причина младите австрийци, изглежда, мислят, че пушенето е все още готино, затова смучат докрай цигари. Много цигари при това. Всеки ден близо 30% от австрийците на възраст между 15- и 24-годишна възраст "забиват пирони в ковчезите си".

Белгия страда от ужасяващ трафик. Бихте могли да изядете дузина вафли, докато шофирате из белгийските градове. Всъщност в двата града Антверпен и Брюксел има най-големи задръствания. Мислите си, че движението в Хюстън и Атланта е лошо? Пробвайте навигация на френски или нидерландски.

България се отличава с най-малко свобода на печата! Според докладите на организацията "Репортери без граница" България е страната членка ЕС, в която има най-жестока цензура. Тя е на 87-о място от 179 страни по света. Thrillist отбелязват, че имат още какво да кажат против България, но никой тук нямало да им обърне внимание. Е, обърнахме им!

Хърватия, според класификацията, има най-слабо участие в Erasmus.

Кипър пък има най-много отпаднали от училище 18-годишни, защото според Thrillist зрелостниците имали други изкушения, произхождащи от средиземноморския климат.

От друга страна, се изтъква, че раят на "съвременното робство" е Чехия. За сметка драматичното на Дания е липсата на магазини "Зара".

Далеч по-сериозен е проблемът на Естония, където има чувствителни разлики в заплащането на мъжете и жените.

Финландия може да има най-свободните медии, но населението страда от жестока депресия.

Драмата на Франция, според Thrillist, е, че твърде малко французи говорят английски.

И нищо чудно, че германците не са заинтересовани да си купуват къщи в родината. Може би е така, защото те вече притежават половин Испания и Гърция.

Горката Гърция наистина има най-висок външен дълг. Дългът възлиза на 130,3% от БВП, което според превода на Thrillist значи: "Това е много лошо."

Унгарците плащат твърде високо ДДС, а пък италианците не искат и да плащат данъци. Проблемът на Ирландия бил "най-висока степен на кистозна фиброза", а на Латвия най-големият процент на затворници.

Литва! И това вече е сериозно! Има най-висок процент на самубийства.

Люксембург има проблеми с образованието, а да стартирате бизнес в Малта е почти невъзможно.

Най-големият проблем на Холандия е убийствата на велосипедисти при пътнотранспортни инциденти, а на Полша – липсата на лекари.

В Португалия има най-ниска раждаемост, докато румънците няма къде да ходят на кино.

В Словакия драмата е ниска избирателна активност, а в Словения – смъртоносен алкохолизъм.

И горката Испания има проблеми с образованието – 23% от учениците не завършват и основно образование.

Дано не ви се налага да посетите болница, ако сте в Швеция. Легла просто няма.

А Обединеното кралство завършва със сериозен проблем – употребата на кокаин, амфетамини, екстази и ЛСД.

Водещи

Най-четени