Във Вашингтон започнаха да търсят грешки в подхода към Пхенян 28.08 | 10:23

Очевидно те ни изпращат някакъв сигнал, каза Рекс Тилърсън

От iNews.bg

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че не знае дали Вашингтон е сгрешил в оценките си за действията на Северна Корея на фона на поредното изстрелване от нейна стана на балистични ракети. "Не знам дали сме били прави или не. Ще е необходимо известно време, за да кажем. Очевидно, те също ни изпращат сигнал, че те не са готови да се откажат напълно от своята позиция", изтъкна той в интервю за телевизия Fox News, предаде БГНЕС.

Тилърсън окачестви ново изстрелване на балистични ракети като провокация, но отбеляза, че САЩ за заинтересовани от решаването на проблема по мирен път. "Ще продължим нашата кампания за оказване на натиск по мирен път, както бяха описвал това, работейки с Китай, за да видим дали може да доведем режима в Пхенян до масата за преговори", посочи той.

В събота сутринта Северна Корея изстреля 3 балистични ракети с малък обсег. Според южнокорейските военни те са прелетели 250 километра. В Пентагона заявиха, че една от тях се взривила след изстрелването, а другите две са излязли от строя във въздуха.

Водещи

Най-четени