В Давос: Меркел и Макрон ще убеждават света как да реши належащите проблеми 24.01 | 11:48

В речите на двамата на Световния икономически форум се очакват критики към политиката на Тръмп

От iNews.bg

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон ще говорят днес на икономическия форум в Давос. Във втория ден на форума се очаква участниците да обсъдят важни теми, свързани с икономическото развитие и политиката на Съединените щати.

На фона на протестите и опасността от лавини, световните лидери ще засегнат и една чувствителна тема. Управлението на американския президент Доналд Тръмп. Френският президент Еманюел Макрон ще изложи своите виждания за глобализацията и ще определи визия за справяне с нарастващите неравенства, глобалното затопляне и възхода на национализма, предаде БНТ.

Към позицията на Макрон ще се присъедини германският канцлер Ангела Меркел, която ще се завърне на световната сцена след месеци на политическо безпокойство в страната си, и италианският премиер Паоло Джентилони. Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който се връща в Давос след 20-годишно отсъствие, също се очаква да говори.

Директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард ще изложи своите идеи за разрешаването на икономическото неравенство. Премиерите на Италия и Гърция, Паоло Джентилони и Алексис Ципрас ще предложат начини, за да се стабилизира Средиземноморието на фона на мигрантската криза.

Водещи

Най-четени