В Китай открили как да лекуват коронавируса 18.02 | 15:00

Над 10 000 заразени вече са били изписани, съобщават от Пекин

От iNews.bg

Овладяна ли е ситуацията с коронавируса? Според китайски учени, отговорът е "да", а болестта е лечима. От китайската здравна комисия съобщават, че в хода на лечението на пациенти, са открити няколко ефективни метода, които да помогнат на повече пациенти да оздравеят, предаде БНТ.

Ранната диагностика и започването на лечение дават най-голям шанс заболелите да оздравеят - това твърдят китайските лекари. По последни данни на Пекин, изписаните пациенти са над 10 000. Твърди се и че над 90% от заразените с коронавируса са се подобрили в следствие на кислородни маски и все още експериментални медикаменти.

Само за изминалото денонощие, обаче, се съобщава за още 90 починали. Общият брой на заразените в страната достигна близо 72 500. В провинция Хубей, където е огнището на заразата, вирусът поразява четирима на всеки 100 000 души.

От СЗО коментират, че се наблюдава тенденция на овладяване на разпространението на заразата в изминалите дни, но е твърде рано да се каже дали този спад в броя на новите случаи ще се задържи.

Коронавирусът дава своето отражение и върху бизнеса. От Apple съобщават, че може и да не успеят да направят доставки на заявените бройки за техните продукти за месец март. Причината - по-голямата част от смартфоните и лаптопите на американската компания, се произвеждат в Китай.

Водещи

Най-четени