Германия изпрати още 20 бойни бронирани машини в Украйна 25.10 | 17:30

Бойната машина на пехотата „Мардер“ версия 1A3, която „Райнметал“ доставя на Украйна, е оборудвана с допълнителни лазерни далекомери

От iNews

Германският концерн "Райнметал" предаде на въоръжените сили на Украйна още 20 бойни машини на пехотата "Мардер", съобщава пресслужбата на компанията, цитирана от Би Би Си.

Бойната машина на пехотата "Мардер" версия 1A3, която "Райнметал" доставя на Украйна, е оборудвана с допълнителни лазерни далекомери за ефективно и точно поразяване на целите. Групата "Райнметал" поръча първата доставка на 20 бойни машини от този тип от името на федералното правителство през март 2023 г., последвана от допълнителни доставки", се казва в изявлението.

По данни на "Райнметал" общият брой на бойните машини на пехотата, изпратени в Украйна, е около 200 единици. Повечето от тях са "Мардер" 1A3, информира news.bg.

"Мардер" е една от най-доказаните оръжейни системи в света. Разработена е за Бундесвера и все още се използва частично там. През годините тя е модернизирана и подобрявана няколко пъти, отбелязват от "Райнметал".

Водещи

Най-четени