Гръцка групировка обещава кръв за името на Македония 01.02 | 15:18

Крайнодесни организации готвят протест в центъра на Атина за тази неделя

От iNews.bg

Гръцка групировка обещава кръв, ако Македония получи това име вследствие на преговорите между Скопие и Атина с посредничеството на Матю Нимиц. Заканата се отнася за организиран за тази неделя протест срещу признаването на каквато и да било форма на името на югозападната ни съседка, която да съдържа терминът "Македония". "На 4-ти февруари може да се стигне до проливане на кръв". Такова предупреждение отправи гръцката групировка "Рубикон", която се счита за анархистка организация, предаде Нова телевизия.

На тази дата в центъра на Атина ще бъде организиран протест за "защита на името Македония". Демонстрацията е подкрепена основно от крайнодесни и десни формации. Част от представителите на гръцката църква също подкрепят екстремистката проява.

"4-ти февруари е нашият ден и няма да мине без проливане на кръв. Няма да позволим фашисти да ни провокират", се казва в съобщение на "Рубикон" в социалните мрежи.

Според Андонис Георгиадис от "Нова демокрация" чрез заплахите "Рубикон" се опитва да намали броя на участниците в протеста. "Ако на площад "Ексахия" маскирани ни попречат да достигнем до площада и се стигне до насилие, отговорност за това ще носи лично премиерът Алексис Ципрас", каза още Андонис Георгиадис.

Водещи

Най-четени