Гръцките власти: Въпрос на дни е, а може и на часове, коронавирусът да влезе у нас 25.02 | 12:22

Пристигащи от Италия с фериботи се проверяват на пристанищата, сред тях и българин

От iNews.bg

Гръцките власти предупреждават за очаквано навлизане на коронавируса в страната. Засега няма регистриран случай на носител на заразата, но властите взимат всички възможни мерки и започнаха да изтеглят гърците от Италия, съобщава БНР. Въпрос на дни или часове е навлизане на коронавируса в страната, предупреждават специалисти.

Тази нощ пристигнаха на пристанище Игуменица първите фериботи от Италия. Сред пътниците имаше и българи. След щателна проверка на италианските пристанища пътниците бяха проверени и в Гърция. Само един грък, пътуващ с ферибота от град Бари, беше поставен под карантина поради съмнения, че е носител на заразата. Резултатите се очакват днес.

На извънредно заседание Министерството на здравеопазването взе решение за допълнителни мерки срещу разпространение на коронавируса.

Летища и пристанища са с термокамери, правят се проверки на граничните пунктове, болниците са в пълна готовност.

Връщат спешно ученици и студенти от Италия. Всички медии излъчват информация за предпазване, доколкото е възможно, от заразяване.

Министърът на здравеопазването Василис Кикилиас съобщи, че дори и да се появи случай на заразен от коронавирус, властите ще ограничат разпространението на болестта.

Водещи

Най-четени