Гръцките фермери започват изненадващи блокади 06.02 | 13:11

Жандармеристи пазят общата ни граница от сутринта, тракторите вече спряха трафика с Македония и Албания

От iNews.bg

Гръцките фермери предприемат нова тактика за протестите. От днес те ще изразяват недоволството си с блокади на повече места и за по-дълго време, предаде БНР. Досега графикът за затваряне на централната магистрала беше по 2 часа на ден. От днес ще блокираме без предупреждения, съобщават от щаба на протестите.

На стратегическият пътен възел Темби при Лариса от вчера започнаха блокади. Днес също ще спират движението и в двете посоки, като реално разделят Гърция на две.

Границата с Македония отново е затворена. Подготвят блокада и на границата с Албания.

В Солун трети ден в центъра има протести с трактори, а е блокирано и министерството на Северна Гърция. Фермерите искат среща с премиера Алексис Ципрас.

Министърът на аграрната политика Апостолу отново призова за преговори и дори подкрепи протестите "Фермерите имат право, правим каквото можем," в рамките на програмата за стабилизиране на страната.

Междувременно жандармеристи и полицаи са били разположени от гръцката страна на общия ни граничен пункт "Кулата-Промахон". Причината е, че фермери са заплашили в социалните мрежи с блокада и българската граница, предаде Нова телевизия. Точно в 10:00 ч. три автобуса с жандармеристи са застанали на пост в очакване на протестиращи.

Към този момент, обаче на границата между България и Гърция е спокойно, а фермери и трактори все още няма.

Водещи

Най-четени