Гуайдо няма да може да ходи на избори 15 години 29.03 | 11:25

Няма такова наказание във Венецуела, коментира опозиционерът и призова за нови протести срещу Мадуро

От iNews.bg

Председателят на парламента на Венецуела Хуан Гуайдо, който се самообяви за временен венецуелски президент, няма да може да заема избираеми длъжности в продължение на 15 години, предаде БНТ. Мотивът за това решение е предполагаема корупция, а решението е на главния ревизор на Венецуела. Той обяви, че са установени нарушения в декларацията за имуществено състояние на Гуайдо, както и че е пътувал в чужбина за общо близо 100 000 долара, без да оправдае средствата.

На митинг Хуан Гуайдо обяви, че такова наказание във Венецуела няма и призова сънародниците си на нови протести срещу Николас Мадуро в събота.

Първият дипломат на Евросъюза също коментира темата. "Международната контактна група осъжда решението Хуан Гуайдо да бъде лишен от правото да заема обществени длъжности за 15 години. Подобно политическо решение е още един пример за произволния характер на юридическите процедури в страната. Възстановяването на демокрацията, върховенството на закона и разделението на властите е спешна необходимост", каза Федерика Могерини.

Водещи

Най-четени