Две земетресения раздрусаха Румъния 20.05 | 09:25

По-силният трус е бил усетен и на няколко места у нас, а също и в Молдова

От Кристиан Костурков

Две земетресения раздрусаха тази нощ съседна Румъния. Трусовете са засечени в известния със сеизмичната си активност район Вранча. Първият е бил по-силен. Засечен е в 23:02 ч. местно време (съвпада с българското) и е бил с магнитуд 4.5 по скалата на Рихтер. Епицентърът на земетресението е бил на 2 км югоизточно от Платин, на 36 км западно от Фокшани и на 157 км северно от Букурещ. Дълбочината му е била 140 км.

На същото мясно след почти 4 часа по-късно е регистриран и втори трус. Той обаче е бил по-слаб – 3.4 по Рихтер. Земетресението е регистрирано в 2:46 ч.

И при двата няма данни за нанесени щети или пострадали хора. Според коментарите в сайта на Евросредиземноморския сеизмологичен център по-силното земетресение е било усетено както у нас, така и в Молдова. Хората пишат, че са усетили лек трус. У нас земетресението е било усетено на няколко места, сравнително далеч едно от други. В сайта има коментари както от Русе, така и от село Караисен, което се намира южно от Свищов в област Велико Търново.

В Молдова хората пишат, че също са усетили лек трус. Коментарите са предимно от столицата Кишинев.

Водещи

Най-четени