Депутатите в Лондон отхвърлиха договора за Брекзит 16.01 | 09:21

Двойно повече гласуваха срещу сделката с ЕС от подкрепилите я

От iNews.bg

Британският премиер Тереза Мей и нейното правителство ще бъдат изправени пред вот на недоверие в сряда, след като сделката, която Мей договори с ЕС за излизането на Великобритания от съюза претърпя исторически провал, съобщи Би Би Си, предаде БГНЕС. Британските депутати отхвърлиха сделката на Мей с 432 гласа "против" и 202 гласа "за".

Лидерът на лейбъристите Джеръми Корбин внесе вота за недоверие в парламента като заяви, че днешния вот е най-голямото поражение за правителството от 20-те години на миналия век, след което той внесе писмо.

След две години на преговори тази присъда е "абсолютно решаваща".

"Излизането без сделка не трябва да е вариант, постоянен митнически съюз трябва да бъде гарантиран, а правата на хората да бъдат защитени", каза Корбин и допълни, че премиерът е "затворила вратата за диалог."

"В последните две години тя имаше само един приоритет и това беше Консервативната партия", заяви той.

След като резултатите от гласуването станаха ясни британският премиер заяви, че днешният вот не ни казва нищо за това какво подкрепя, както и дали и как ще уважи решението на избирателите от референдума. "Жителите на ЕС и тези Великобритания заслужават яснота, колкото е възможно по-скоро", каза още тя.

Водещи

Най-четени