Децата на жертвите от Майдана идват у нас 26.03 | 17:31

България предложи безплатна почивка през лятото на осиротелите украински деца

От Филипа Тодева

България е готова да осигури безплатен престой на децата, чиито родители са загинали в сблъсъците на Майдана, предаде информационна агенция УНiАН, като се позова на информация от украинското здравно министерство. Поканата е била отправена от българския посланик в Украйна Красимир Минчев на срещата му със здравния министър на страната Олег Мусием.

Посланик Минчев е поискал във възможно най-кратки срокове в посолството на България да бъдат изпратени списъци с децата, които ще летуват в България. Идеята е на децата, които са възраст между 8 и 18 години, да бъде осигурена двуседмична почивка.

Здравният министър на Украйна е благодарил за поканата, като е отбелязал, че психическото възстановяване и почивката на децата могат да протекат най-добре в планинските райони на България.

В Киев посланик Минчев е представил исканията на българските фармацевтични производители за намаляване на срока за регистрация и пререгистрация на лекарства, както и за опростяване на сертифицирането.

Министърът е уверил, че тези предложения ще намерят място в новия закон за лекарствата, който ще бъде адаптиран напълно с изискванията на ЕС, а всички процедурите ще станат по-прозрачни.

Водещи

Най-четени