Докладът на Мюлер: Руска намеса на изборите има 18.04 | 18:18

Тръмп и щабът му обаче не са заговорничиле с Москва, е заключението в него

От iNews

Белият дом е сътрудничил напълно на разследването на специалния прокурор Робърт Мюлер и държавният глава на САЩ Доналд Тръмп не е предприел никакви действия, за да възпрепятства работата му. Това е заключението в преработения доклад, който представи американският министър на правосъдието и главен прокурор Уилям Бар, предаде AFP, цитирана от Агенция "Фокус". 

"Съществуват значителни доказателства, които показват, че президентът е бил разочарован и разгневен от искреното си убеждение, че разследването подкопава неговото управление и е задвижвано от неговите политически опоненти", поясни Бар. 

"Въпреки това, Белият дом е сътрудничил изцяло на разследването на специалния прокурор, като е предоставял неограничен достъп до кампаниите и документите си, насочвайки висшите помощници да дават свидетелски показания свободно и без да претендират за привилегии. В същото време президентът не е предприел никакви действия, с които всъщност да лиши специалния прокурор пт документите и свидетелите, необходими за приключване на разследването му", категоричен бе Бар. 

Руската федерация се е намесила в президентските избори в САЩ, но щабът на Доналд Тръмп не е сътрудничил с Москва. Това е заключението в преработения доклад на Мюлер, изтъкна още Бар. 

"В доклада на специалния прокурор се посочва, че неговото разследване не е установило, че членовете на кампанията на Тръмп са заговорничили или са се координирали с руското правителство в дейността си по отношение на изборната намеса", обяви американският правосъден министър. 

Водещи

Най-четени