Доналд Тръмп към папа Франциск: „Ислямска държава е по петите Ви“ 20.08 | 21:10

Бизнес магнатът напомни на папата, че Ислямска държава ще превземе Ватикана, ако понтифекса се осмели да критикува капитализма

От Мариета Цветкова

Точно, когато всички си мислят, че кандидат-президентът не може да се оплете повече, той успя да опровергае всички в интервюто, което даде за CNN в сряда. Водещият, Крис Куомо, попита милиардера за какво би говорил с папата, ако има тази възможност по време на неговата визита на САЩ следващия месец.

Тръмп каза, че е на мнение, че Папата е "добър човек", дори в последно време да е доста "политически настроен".

Но, ако папа Франциск каже нещо негативно за капитализма, като например, че е "авеню на алчността" и "токсичен и корумпиран", самият Тръмп каза, че той не би обърнал внимание на негово светейшество:

"Бих казал, че Ислямска държава (ИД) е по петите Ви. Знаете, че искат да превземат Ватикана, всички са чували за тази тяхна мечта."

След като Куомо, гледа бизнес магната объркано, той му зададе следния въпрос : "Бихте изплашили папата, така ли?".

"Ще се наложи да уплаша папата. Предполагам, че той може да бъде изплашен само от Бог. Но истината е, че ако погледнете реално на случващото се, е по-добре се надявайте капитализмът да проработи, защото е единственото нещо, което имаме. Капитализмът е невероятно нещо, когато работи както трябва.", отвърна Тръмп.

Кандидатът, който всички обичат да мразят каза още: "Между другото, не мисля, че папата е противник на капитализма.", въпреки неколкократните критики, които отправи главата на католическата църква към капитализма и корпоративните култури.

Водещи

Най-четени