Дъжд като из ведро наводни Турция 19.10 | 09:29

Хиляди хора останаха блокирани по пътищата

От Антония Михайлова

Проливни дъждове причиниха порои и големи наводнения в Турция. Блокирано бе движението по трансевропейската магистрала главно в азиатската част на Истанбул.

Часове наред хиляди коли и автобуси останаха блокирани на пътя. Автомобили на пътна помощ с големи усилия часове наред се опитваха да разчистят магистралата, поради което се образуваха километрични опашки от коли.

Наводнени бяха десетки сгради в кварталите "Юмрание", "Пендик", "Картал". Спасителните екипи на общините са оградили с метални бариери наводнените участъци за през нощта.

Порои заляха и шосе Д 100 в посока към Тракийския регион и движението бе блокирано. Почти през цялата нощ продължиха спасителните действия на пътна служба за разчистването на пътя. Но все още има наводнени участъци, предупредиха от пътната служба.

Поради валежите и силния вятър в Мраморно море бе отменено движението на катамараните и морските автобуси. Хиляди хора, които се завръщат от ваканцията за Курбан Байрама не можаха да се придвижат, а автобусните гари се препълниха с пътници.

Интензивен е пътническият поток и на границите с България. Много български изселници се завръщат в Турция, поради което на граничните пунктове Капъкуле" и Хамзабейли" има опашки от автобуси и коли.

Митничарите строго проверяват пътниците, за да не внасят месо над допустимите 5 кг на човек, информира БТА.

Водещи

Най-четени