Екстремист с крайнодесни възгледи е стрелецът от Ханау 20.02 | 13:25

Мъжът, убил 9 души в две заведения, е намерен мъртъв в дома си

От iNews.bg

Най-малко 9 души загинаха, а няколко други са ранени при стрелба в германския град Ханау. Предполагаемият нападател е германски гражданин, който е открит мъртъв в дома му, предаде БНТ. Разследването по случая продължава, но все по-вероятна е версията, че става дума за престъпление от омраза.

Около 22:00 часа местно време от преминаващ автомобил са изстреляни няколко куршума. Мишената е наргиле-бар в центъра на Ханау, на около 25 км. от Франкфурт. Загиват трима души. Минути по-късно следва второ нападение - този път в друг квартал, но отново срещу такова заведениe, където са убити петима.

Оказа се, че и двете мишени на стрелеца са посещавани предимно от кюрди. След 7-часова акция по издирване, той е открит мъртъв в дома си. Предполага се, че се е самоубил, като преди това е убил още един човек, чиято самоличност не се съобщава.

Според разследващите, мъжът е германски гражданин, крайнодесен екстремист. Притежавал е разрешително за оръжие и множество муниции.

Според германски медии, преди няколко дни е публикувал в интернет видео, в което казва, че планира подобно нападение. Намерено е и писмо, в което прави самопризнания.

Водещи

Най-четени