Екшън във Великобритания, трима са убити, още толкова тежко ранени 21.06 | 09:31

Нападател започнал да ръга с нож хора в парка в Рединг, арестуван е

От iNews.bg

Трима души са убити, а други трима са сериозно ранени при нападение с нож събота вечерта в многолюдния парк в южния английски град Рединг, съобщи АФП, предаде БГНЕС.

Полицията заяви, че е започнала разследване за убийство и не се отнасят към инцидента като към терористичен акт, след като са арестували нападателя на местопрестъплението. Британската полиция съобщи, че "редица хора” са ранени в многолюдния парк. Свидетелите разказаха, че при атаката много хора са били намушкани с нож.

Източници казаха на английските медии, че първоначалната информация предполага, че инцидентът е терористична атака.

В ужасяващо видео, публикувано в социалните медии, се виждат четирима ранени, лежащи на тревата, докато полицаите им оказват първа помощ.

Два хеликоптера-линейки и няколко полицейски коли са пристигнали на мястото на инцидента.

Премиерът Борис Джонсън незабавно осъди "ужасяващия инцидент” в парка "Форбъри Гардънс” в историческия център на града с около 220 000 жители.

"Редица хора получиха наранявания и бяха откарани в болница за лечение”, се казва в изявлението на полицията. Полицията съобщи, че е арестувала "мъж на местопрестъплението" и призова всички да стоят настрана. Според информация от медиите, арестуваният мъж е либиец.

"Моите мисли са с всички засегнати от ужасяващия инцидент в Рединг и благодаря на спешните служби, които са на местопроизшествието", написа в "Туитър" Джонсън.

По-рано в парка се проведе протест на движението "Животът на чернокожите има значение", но полицията заяви, че няма индикации, че двата инцидента са свързани.

"По отношение на протеста и хората, които присъстваха от движението, всички сме в безопасност”, заяви организаторът на събитието в Рединг Ниема Хасан във "Фейсбук".

"Никой от нас не е пострадал. Всички бяхме напуснали в момента, в който това се случи.”

Свидетели съобщават, че са видели две линейки и няколко полицейски коли да се отправат към парка в събота вечерта. Един свидетел описва самотен нападател, разхождащ се в парк, пълен с хора, който ги намушквал на случаен принцип.

"Паркът бе доста пълен. Много хора седяха наоколо и пиеха с приятели”, разказва очевидец. "Един самотен човек се разхождаше, но изведнъж извика някакви неразбираеми думи и се спусна към група от около 10 души, опитвайки се да ги намушка.”

Свидетелят каза, че е видял трима души прободени "във врата и под мишниците”. Нападателят, който след това се нахвърлил към друга група "пробол един човек в тила”. Всички в парка започнали да бягат и да търсят спасение извън парка. Властите съобщиха, че двама души са лекувани в спешното отделение на болницата в Рединг.

Лидерът на основната опозиционна Лейбъристка партия сър Киър Стармър нарече инцидента "много обезпокоителен”.

Водещи

Най-четени