Ердоган: С Путин сме на едно мнение относно терористите 22.10 | 16:09

Преди да отлети за Сочи, турският президент бе категоричен, че няма да удължава 5-дневното примирие

От iNews.bg

Турция и Русия са на една и съща позиция по отношение на волята за премахване на тероризма, заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган във вторник, след като изрази категоричното си противопоставяне на удължаването на 120-часовото примирие в Северна Сирия, договорена като част от споразумение, постигнато със САЩ за разрешаване на оттегляне на свързаните с ПКК терористи, предаде БГНЕС.

В реч пред репортери на летище в Анкара преди официалното си посещение в руския черноморски град Сочи, Ердоган отбеляза, че неговият руски колега подкрепя позицията на Турция по отношение на премахването на заплахата от терор по границата.

"Турция и Русия са на една и съща позиция по отношение на премахването на тероризма”, каза Ердоган.

Президентът направи равносметка на резултатите досега от офанзивата, по време на която до момента са били убити 775 кюрдски бойци, които според Анкара са терористи, седем турски войници и 79 войници от Сирийската национална армия.

В отговор на въпрос относно искането на френския президент Еманюел Макрон за удължаване на 120-часовата пауза в операция "Мирна пролет" Ердоган каза, че подобен вариант не стои.

Водещи

Най-четени