Ердоган обвини гюленистите в съдействие на атентаторите от ПКК 18.08 | 20:16

Турция повиши нивото на терористичната заплаха след днешните атаки

От iNews.bg

"Гюленистите са оказвали съдействие за днешните атентати, извършени от ПКК. Привържениците на ислямския проповедник Фетхулах Гюлен са оказвали подкрепа на Кюрдската работническа партия (ПКК) в днешните атентати в източна Турция", обвини президентът Реджеп Ердоган.

Според него "Терористическата организация на фетхулалистите" (ФЕТО) е предоставяла на ПКК необходимите "данни и информация".

Ердоган подчерта за пореден път, че "няма разлика между терористичната групировка "Ислямска държава", ПКК и ФЕТО.

При днешните нападения загинаха 9 души, а над 200 бяха ранени или пострадаха в една и друга степен, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Междувременно равнището на терористичната заплаха в Турция е повишено след серията от нападения в страната, обяви премиерът Бинали Йълдъръм по държавната телевизия ТРТ. Той говори след днешните терористични атаки в град Елязъг.

"Това нападение няма да разруши град Елязъг. Всички са в пълна бойна готовност. Равнището на терористична заплаха е повишено", подчерта премиерът.

По думите 7 души са загинали при последните атентати в Елязъг, а също в провинция Битлис. Други 217 са ранени, сред тях са 85 полицаи. От пострадалите 72-ма са изписани от болницата.  

Водещи

Най-четени