Заев доволен от всеобщата подкрепа за НАТО и ЕС 26.09 | 12:35

План бе нямаме, не ни е и необходим, 83% от македонците подкрепят този път, каза той

От iNews.bg

Македонският премиер Зоран Заев е доволен от подкрепата за постигане на европейска интеграция и евроатлантическите процеси, декларирана по време на срещите му с няколко европейски и световни лидери на Общото събрание на ООН, предаде БГНЕС.

Той добави, че използва посещението си там, за да се срещне с всички влиятелни лидери при вземане на решението за интеграционните процеси на страната в НАТО и Европейския съюз.

Той оцени като положителна първата среща с гръцкия си колега, министър-председателя Кириакос Мицотакис, с когото обсъдиха бъдещите насоки за изграждане на приятелски отношения и изпълнение на задълженията на двете страни, необходими за реализацията на споразумението за укрепване на приятелството.

На срещата министър-председателите на Северна Македония и Гърция обсъдиха и насърчаването на икономическото сътрудничество.

Премиерът Заев подчерта, че е особено важно, че страната има мажоритарна подкрепа от гражданите и страните-членки на Европейския съюз и че няма държава-членка на ЕС, която да има проблем със С.Македония.

На въпрос дали има план Б, различен от членството в НАТО и започване на преговори с Европейския съюз, премиерът Заев категорично отговори, че няма нужда от план Б.

"Няма и не трябва да има план Б. В последните анкети установихме, че почти 83 процента от гражданите подкрепят интеграцията в ЕС. Така че ние, политиците, дори не трябва да мислим за други планове. Това е нашият план", каза премиерът.

Водещи

Най-четени