Заев подчерта македонския произход на Гоце Делчев 04.02 | 14:25

Визията му свързва всички народи, казва още лидерът на СДСМ

От iNews.bg

"На днешния ден, 4 февруари, е роден големият македонски революционер Гоце Делчев”. Това обяви македонският премиер Зоран Заев. Той подчерта, че визията на Делчев е мост, който свързва всички народи, пише Fokus.mk, предаде Нова ТВ.

"Днес, на 4 февруари, денят на рождението на Гоце Делчев, почитаме и прославяме един от най-ярките герои на македонската държавност. Със своята всеотдайна борба и революционна дейност Делчев въплъти идеалите за свобода и социална справедливост, които днес са дълбоко вкоренени в нашата държавно-изграждаща традиция. Визията му днес се превръща в мост, който ни свързва с други нации в нашите съвместни усилия за обединена Европа.

 Убеден съм, че Делчев и революционерите от този период се гордеят с постижението ни днес, когато  направихме страната ни член на НАТО и когато сме на стъпка от покана да започнем преговори с Европейския съюз”, каза още Заев.   "В името на разбирането и сътрудничеството между народите, Гоце Делчев ни свързва и в чест на тази идея днес се прекланяме пред гроба на великия в църквата "Свети Спас", написа македонският премиер във своя Facebook профил.

Водещи

Най-четени