Заев пристига в София за обсъждане на въпросите от общата история 10.12 | 15:05

С Борисов се разбрали за визитата по време на съвместното им посещение на US самолетоносач

От iNews.bg

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев смята веднага след Нова година да посети България и да се срещне с българския си колега Бойко Борисов, за да обсъдят работата на съвместната историческа комисия, предаде репортер на БГНЕС.

Тази среща ще има за цел да се подпомогне напредъка в работата на съвместната мултидисциплинарна експертна комисия по исторически и образователни въпроси, създадена в изпълнение на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество между Република България и Република Северна Македония.

От правителството в Скопие уточняват, че Заев няма да дойде в качеството си на премиер, а на политик, тъй като съседката ни ще влезе в предизборна кампания. Страната ще има служебно правителство до провеждането на 12 април 2020 г. на предсрочните парламентарни избори.

Възможността за провеждане на подобна среща е станала тема в понеделник по време на срещата на двамата премиери на борда на американския самолетоносач "Хари С. Труман”.

Източници от македонското правителство съобщават, че "не е много разумно по време на предизборна кампания да се обсъждат разрешаването на въпроси, за които двете страни досега не са постигнали сближаване, какъвто е въпросът за личността на Гоце Делчев”.

Водещи

Най-четени