Застреляха последния атентатор от Каталуния 22.08 | 11:01

Издирваният Юнес Абуякуб е убит при полицейска акция

От iNews.bg

Испанската полиция потвърди, че застреляният по време на акция в Субиратс мъжа, за който се предполагаше, че е атентаторът, карал белия бус при атентата в Барселона от миналата седмица. "Потвърждаваме, че човекът, който е застрелян по време на инцидента в Субиратс, е извършителят на терористичното нападение в Барселона", написаха в Twitter от каталунската полиция, предаде БГНЕС.

Става въпрос за 22-годишният мароканец Юнес Абуяакуб, който в четвъртък вряза микробус в тълпа пешеходци на булевард "Ла Рамбла" в каталунската столица, отнемайки живота на 13 души. Той избяга от мястото пеша, като по пътя е наръгал с нож друг мъж, за да вземе автомобила му и да напусне града.

По-късно членове на терористичната клетка, от която Абуяакуб е бил част, се врязаха с автомобил в пешеходци и в курортния град Камбрилс. Един от нападателите намушка с нож жена, която по-късно почина от раните си. Всички петима души в колата са били застреляни от полицията, като се предполага, че останалите членове на 12-членната клетка са или задържани, или мъртви. Абуяакуб е единственият, за когото се смяташе, че още е на свобода.

Водещи

Най-четени