ИД: Манчестър беше отмъщение за бомбите над Ирак и Сирия 23.05 | 16:51

Момиченце на 8 години е сред жертвите на атентата, тийнейджърка е издъхнала пред очите на майка си

От iNews.bg

По-рано днес стана ясно, че "Ислямска държава" пое отговорност за атентата в Манчестър снощи. Сега терористичната организация посочи и причините за осъщественото кърваво нападение. Според разпространеното в свързаната с джихадистката организация информационна агенция Amaq, атентатът е бил организиран с цел да се отмъсти за бомбардировките по позициите на "Ислямска държава" в Сирия и Ирак, предаде "Интерфакс".

Междувременно във Великобритания започна да излиза и информация за самоличността на жертвите на терористичния акт. Още след него се предполагаше, че те са предимно младежи и тийнейджъри, каквато е основната аудитория на певицата Ариана Гранде. Оказва се, че при атентата е загинало и 8-годишно момиченце. Тя е била на концерта с майка си и по-голямата си сестра. Двете са оцелели, но са ранени и в момента се намират в болница, предаде "РИА Новости".

По-рано бе обявено и самоличността на друга жертва. Това е Джорджина Каяндер, която е на 18 години. Тя е починала от раните си в болницата, в която е била настанена. Смъртта е застигнала тийнейджърката пред очите на майка й, която е била неотлъчно до нея.

Водещи

Най-четени