ИД пое отговорност за самоубийствения атентат в Багдад 22.01 | 07:48

Атентаторите са се самовзривили, докато са били преследвани от силите за сигурност

От iNews.bg

"Ислямска държава" пое отговорността за двата взрива, извършени от атентатори-самоубийци в търговския район в Багдад вчера, при които загинаха над 30 души.

Двоен самоубийствен атентат на открит пазар в Багдад вчера сутринта отне близо 30 живота и рани десетки други, съобщиха официални източници пред медиите. Говорител на армията каза, че двама атентатори-самоубийци са се взривили, докато са били преследвани от силите за сигурност, съобщи "А Нюз", предадоха БГНЕС и БНТ.

Повече от 70 са ранените на пазара в Багдад при първата подобна атака от години, съобщиха източници от сигурността и медици. Пазарът е гъмжал от хора след близо година ограничения, наложени в цялата страна в опит да спрат разпространението на пандемията от COVID-19.

Според изявление на вътрешното министерство първият атентатор-самоубиец се втурнал на пазара, твърдейки, че се чувства болен. След като тълпа от хора се събрали около него, той взривил експлозивите си. Докато хората се стичали около жертвите, втори нападател детонирал бомбата си, съобщи министерството.

Ирак обяви "Ислямска държава" за ликвидирана на територията на страната в края на 2017 г., но "спящите клетки" на организацията продължават да работят, обикновено в пустинните зони на страната.

Водещи

Най-четени