Извозиха и последното самотно дете от „Джунглата“ 02.11 | 18:39

Непълнолетните са настанени в специализирани центрове в Кале и други части на Франция

От iNews.bg

В нелегалния бежански лагер във френския град Кале, известен като "Джунглата", вече не е останало нито едно самотно дете. Всички непълнолетно обитатели, които са без родителски грижи, са били извозени от властите, съобщават местните власти пред радио Frafceinfo. Към разформирования импровизиран лагер са били изпратени автобуси, които са започнали да взимат децата. Част от тях са били закарани в център за временно настаняване в Кале. Други са изпратени към такива в други части на страната, в които специално са им били подготвени места. Грижи са били осигурени за около 1500 непълнолетни бежанци. Други 308 са били изпратени при роднини във Великобритания.

Първият автобус е тръгнал от "Джунглата" рано тази сутрин. През целия ден са били направени около 30 курса, предаде "РИА Новости". На децата не е било дадено право на избор къде да бъдат закарани. Но са имали възможност да изберат с кого да отпътуват, както и с кого да бъдат настанени в една стая в специализираните центрове.

През последните дни неправителствени и доброволчески организации алармираха, че над 1000 деца са били оставени без никакви грижи след разселването на възрастните мигранти от лагера в Кале. Те обвиниха френските власти за нехуманно отношение към непълнолетните, които са дошли в "Джунглата" без родители или каквито и да било грижи от възрастни.

Водещи

Най-четени