Как от арестант се става милионер? 31.07 | 15:16

Студент ще получи 4 млн. долара за това, че бил забравен в килия

От Христина Рафаилова

Да бъдеш арестант може да се окаже доходоносно занимание. Това показва историята на студента от университета в Калифорния Даниел Чонг. 

Момчето било задържано от Агенцията за контрол на наркотиците по време на операция в къща, за която имало подозрения, че се продава дрога. 

След задържането си Чонг бил забравен в килия в продължение на 5 дни. Арестантът бил принуден да пие собствената си урина, за да оцелее. Той дори написал прощално писмо до майка си.  Бележката до майка си той се опитал да изреже на ръката си с парче стъкло. Отчаяното момче, решило, че е близко до смъртта, и се опитало да надраска на кожата си "Съжалявам, мамо".  По време на престоя си в килията Чонг отслабнал 15 паунда и вследствие на преживяното страдал от посттравматичен стрес. На 5-я ден служителите на агенцията го намерили окован в белезници и силно дехидратиран.

Заради безумното отношение към него студентът заведе дело срещу агенцията за 4 млн. долара. 

"Това е грешка на властите в невъобразими и немислими размери", коментира адвокат Джулия Йу. 

По данни на агенцията при операцията, в рамките на която е задържан студентът, са открити 18 000 хапчета екстази, марихуана, рецепти за лекарства, халюциногенни гъби, няколко оръжия и хиляди амуниции. 

След като Чонг е освободен от ареста, той обяснил, че е отишъл на гости на приятел и не знае нищо за наркотиците, намиращи се в къщата.  От агенцията обясняват, че формално той не е бил арестуван и срещу него не са повдигани обвинения. 

Говорител на агенцията твърди пред CNN, че служителите са спазили законите и процедурите по време на задържането. 

Водещи

Най-четени