Киев и Мосва си размениха по 35 арестанта 07.09 | 15:37

Задържаните в Керченския пролив моряци и шефът на РИА „Новости – Украйна“ също са сред тях

От iNews.bg

Завърши размяната на затворници между Русия и Украйна. Самолети, на борда на които се намират по 35-има затворници, са кацнали на летищата в Москва и Киев. Роднините на пристигналите затворници в Киев аплодираха гръмко пристигането на самолета, предаде БНР. 

Сред хората, които бяха разменени, са арестуваните миналия ноември в Керченския проток 24-ма украински моряци и главният редактор на РИА "Новости - Украйна" Кирил Вишински. 

Моряците бяха закарани с автобуси от предварителния арест в московския район "Лефортово" на летище "Внуково". Сутринта там кацна украински самолет, с който трябва да заминат за родината си. Същевременно от международното летище "Бориспол" край Киев излетя руски самолет с руски граждани на борда, сред тях е главният редактор на РИА "Новости - Украйна" Кирил Вишински, съобщи по-рано генералният директор на "Русия днес" Дмитрий Кисельов.

Вчера украинският президент Володимир Зеленски помилва 12 руснаци, осъдени в Украйна. Ден по-рано руският му колега Владимир Путин заяви, че обменът ще бъде мащабен и че това е добра стъпка към нормализирането на двустранните отношения.

Водещи

Най-четени