Китай изпрати над 1400 лекари в Ухан 02.02 | 14:00

Китай построи ударно две огромни болници за лечение на заболели с коронавируса

От iNews.bg

Китайският президент Си Цзинпин одобри изпращането на 1,4 хиляди военни лекари в Ухан, които да работят за лечението на коронавирус в специализираната болница "Хошеншан". Новото лечебно заведение беше официално открито в неделя, съобщи китайското Министерство на отбраната, цитирано от РИА Новости.
 
Китай построи ударно две огромни болници за лечение на заболели с коронавируса. В строителството бяха ангажирани над 1000 работници, а срокът за построяване беше една седмица. Двете специализирани болници в - Хошеншан и Лей Шаншан, започват да приемат пациенти съответно на 3 и 6 февруари.
  
"Въоръжените сили изпратиха 1400 медицински персонал в Ухан, където от 3 февруари те ще изпълняват задачите си в специализираната болница" Хошеншан "за лечение на пневмонията, причинена от нов тип коронавирус", се казва в съобщението.
 
Според съобщението на Китайското министерство на отбраната военните медицински институти към сухопътните войски, към военновъздушните сили, към военноморските сили, и към комбинираните сили за подкрепа изпращат свои медицински специалисти, а 15 експерти от центъра за контрол и превенция на болестите и военномедицинския институт към академията за военни науки също отиват в Ухан.
 
В болницата в Хошеншан ще бъдат приемани предимно пациенти, за които е доказано, че са се разболели. Тя разполага с отделение за интензивно лечение, общо медицинско отделение и отделение за тежко болни пациенти, отделение за контрол на инфекции, радиационна диагностика и други.

Водещи

Най-четени