Кит подгони преминаващи рибари със зов за помощ (ВИДЕО) 13.08 | 20:30

За щастие рибарите помогнаха на животното

От Мариета Цветкова

Група млади рибари си направили селфи с изкачащ от водата кит, в последствие разбрали, че това всъщност е зов за помощ. Това се случи в южната част на Сидни.

Дружелюбният кит побутнал лодката на рибарите, след което започнал да я обикаля в кръг, защото на главата му се била закачила полиетиленова торбичка, и не след дълго бил забелязан от спасителите си. Майкъл Риджи си правел селфи, докато приятелят му Иван Искендерян се протегнал да помогне на изплашеното животно.

Пред  Manly Daily двамата приятели споделиха: "Беше нереално не можехме да повярваме на очите си."

Докато правели опит да помогнат на животинката, всеки един момент бил документиран.

Майкъл и Иван не останали незабелязани, скоро към тях се присъединил друг рибар - Рон Ковак. Ковак видял подаващият се от водата кит и се сетил, че нещо не е наред.

"Той просто си подаде главата, за да може някой да го стине и да махне боклука. Първо опита при моята лодка,но та просто е твърде висока. Направих безуспешен опит да помогна. Китът разбра, че няма да успеем да му помогнем и се отправи към другата лодка. Тези създания определено не са глупави."

Докато китът плувал до другата лодка, господин Ковак заснел случващото се с камера.

"Китът има голям белег на гърба. Две полиетиленови торбички и риболовно влакно на главата си. След като премахнаха плик, той се върна и показа главата си отново, сякаш се представя."

След като му била указана помощ, морското създание е забелязано да отплува и да маха д опашка за благодарност.

 

Водещи

Най-четени