Кръвопролитие на коледен базар в Страсбург 12.12 | 10:42

Поне трима души са загинали, а 12 са ранени, шестима от които в критично състояние

От iNews.bg

Кръвопролитие на коледен базар в Страсбург. Нападателят, открил стрелба в центъра на града, е бил ранен по време на престрелка с военните. Това съобщи АФП, като се позова на източници от полицията, предаде БГНЕС.

По всяка вероятност става въпрос за терористичен акт. По време на атаката загинаха трима души, а ранените са 12, шестима от тях в критично състояние. Това твърди министърът на вътрешните работи на Франция Кристоф Кастанер, а според кмета на Страсбург жертвите са четири.

Стрелецът е фигурирал в списъка със заподозрени в тероризъм лица. Освен това е трябвало да бъде арестуван тази сутрин по подозрения в съпричастност към убийство. Полицаите обаче не са успели да го намерят в дома му, , а при обиска в жилището са открити гранати. 29-годишният мъж, който е родом от града, към 20:00 часа местно време откри стрелба в центъра на Страсбург край прочутия коледен базар. По време на престрелката с полицията нападателят бе прострелян, но успя да избяга и акцията за залавянето му продължава в момента.

Авторът на кървавата атака е похитил такси и е избягал с него от мястото на произшествието, съобщи радио Франс енфо. Водачът на таксито е в безопасност, той твърди, че престъпникът е ранен. Няколко човека са били арестувани тази нощ по време на операцията, но 29-годишният Шериф Ш. не е сред тях.

Френските власти разглеждат инцидента като терористичен акт. Междувременно кметът на Страсбург обяви сряда за ден на траур в града. Коледният базар няма да работи в сряда, отменени са и всички спектакли в театрите.

Водещи

Най-четени