Кървав атентат в Иран отне живота на 24-има, ранени са над 50 души 22.09 | 17:22

Отговорност пое "Ислямска държава"

От Ани Романова

При нападение на военен парад в югозападния ирански град Ахваз са убити 24-ма и ранени над 50 души, съобщи иранската информационна агенция ИСНА, цитирана от Асошиейтед прес. Сред убитите има жени и деца, съобщи представител на местните власти. Вероятно е броят на жертвите да се увеличи, тъй като много от ранените са в критично състояние.

Нападението е извършено в деня на въоръжените сили на Иран, отбелязан с паради в различни градове. "В южния град Ахваз по време на парада е била извършена терористична атака, има убити и ранени. Въоръжени лица са открили огън", съобщи иранската държавна телевизия.

Четиримата нападателите били облечени в униформи на гвардейците на Ислямската революция. Те открили масиран огън по маршируващите гвардейци, по зрителите и правителствените представители на близката трибуна. Стрелбата продължила десетина минути.

Двама от нападателите са убити, другите двама - задържани. Иранският външен министър Мохамад Джавад Зариф обвини за атаката страните в района и техните "американски господари", пише dir.bg.

Отговорност за кърваваия атентат пое "Ислямска държава".

Снимка: Стоп кадър, ru.euronews.com

Водещи

Най-четени